Subscribe:

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τα φορέματα του καλοκαιριού


Οι πιο μοδάτες προτάσεις των σχεδιαστών

Είναι τόσα πολλά τα φορέματα του καλοκαιριού που είδαμε στις πασαρέλες που πραγματικά είναι δύσκολο να τα κατατάξουμε σε συγκεκριμένες κατηγορίες – trends. 

Κοντά ή μακριά, μονόχρωμα ή εμπριμέ, δεν υπάρχει περίπτωση, κάποιο είναι φτιαγμένο για σένα μόνο, κάποιο είναι το καλοκαιρινό φόρεμα των ονείρων σου. 

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο «in fashion» φορέματα για το φετινό καλοκαίρι.

Αέρινα, μάξι φορέματα

Τα μάξι φορέματα είναι πάντα στη μόδα, όμως φέτος τα αέρινα είναι στην κορυφή της μόδας. Διάφανα υφάσματα όπως το σιφόν και η οργάντζα επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν με χρωματιστά prints. 

Στις πασαρέλες των D&G και Emilio Pucci είδαμε φορέματα που θυμίζουν μαντήλια. Οι Cavalli και Naeem Khan προτίμησαν λεοπάρ και πουά υφάσματα ενώ στη συλλογή Roccobarocco είδαμε έντονες χρωματικές αντιθέσεις.



Τα μίνι

Μπορεί με ένα μάξι να αισθάνεσαι πιο «ασφαλής» όμως, το καλοκαίρι είναι εδώ, το μαύρισμά σου χρειάζεται επίδειξη και γι’ αυτό ακριβώς φτιάχτηκαν τα μίνι φορέματα. 

Το αν θα είναι στενά ή φαρδιά, εμπριμέ ή μονόχρωμα είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή. Όλα είναι στη μόδα, αρκεί να είναι μίνι.



Τα μίντι φορέματα είναι μπαλαντέρ

Αν δεν αγαπάς τα μάξι φορέματα, είσαι όμως αρκετά ντροπαλή για να κυκλοφορείς με μίνι, τα φορέματα με μέτριο μήκος είναι φτιαγμένα για σένα. Ταιριάζουν σε γυναίκες κάθε ηλικίας και μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε όλες τις περιστάσεις. 

Η Victoria Beckham σχεδίασε μίντι φορέματα που ταιριάζουν σε περιστάσεις κοκτέιλ ενώ με ένα στιλάτο Etro μίντι φόρεμα θα αισθάνεσαι και θα είσαι υπέροχη όπου κι αν εμφανιστείς.

Λαμπερά και metallic

Είσαι από τις γυναίκες που θες τα βλέμματα στραμμένα πάνω σου; Γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό υπάρχουν τα λαμπερά φορέματα. Τι κι αν είναι καλοκαίρι; Το χρυσό ή το ασημί είναι λατρεμένα και, άρα, στη μόδα. Αλλά και οι μεταλλικές αποχρώσεις του πράσινου, του κόκκινου και του μπλε είναι ιδανικές για το φετινό καλοκαίρι. 

Ο Elie Saab σχεδίασε υπέροχες καλοκαιρινές τουαλέτες με παγιέτες ενώ λίγα αλλά εντυπωσιακά φορέματα σε μεταλλικό χρώμα παρουσιάστηκαν και στη συλλογή του Giorgio Armani. 

Τέλος, και στη συλλογή του Paco Rabanne είδαμε φορέματα με ιριδίζουσες αποχρώσεις.



Ασύμμετρες μύτες

Τα ασύμμετρα κοψίματα αποτέλεσαν μια από τις πιο καυτές τάσεις για το φετινό καλοκαίρι. Όχι μόνο σε φορέματα, που εκεί φυσικά είναι η τιμητική τους, αλλά και σε top, σακάκια κτλ. 

Η Mary Katrantzou παρουσίασε μια μεγάλη ποικιλία φορεμάτων με κοψίματα. Στη συλλογή του Missoni είδαμε ασύμμετρους ποδόγυρους ενώ πολλοί άλλοι σχεδιαστές ξανα-ανακάλυψαν τα φορέματα mullet (κοντά μπροστά, μακρύτερα πίσω) που ήταν μία από τις πιο hot τάσεις του χειμώνα που μας πέρασε.

Φορέματα floral

Τα floral prints είναι πολύ στη μόδα για το φετινό καλοκαίρι. Μικρά διακριτικά ανθάκια ή έντονα και μεγάλα, είναι θηλυκά και πολύ όμορφα. 

Όλοι οι σχεδιαστές από τους Valentino και Proenza Schouler μέχρι την Anna Sui (που έχει κάνει το floral σχεδόν σήμα κατατεθέν των συλλογών της) χρησιμοποίησαν floral υφάσματα για τα φορέματα στις πασαρέλες τους.

Δαντέλες

Η δαντέλα είναι πολύ καυτό trend εδώ και μερικές σεζόν και, φυσικά, δεν έχασε ούτε χιλιοστό από την δημοτικότητά της αυτό το καλοκαίρι. Οι δαντέλες φέτος γίνονται λίγο πιο ντελικάτες. 

Υπέροχα δαντελένια φορέματα είδαμε στις συλλογές των Erdem, Preen, Oscar de la Renta, Bebe κ.α.


Τα λευκά φορέματα

Το λευκό είναι τόσο αγαπημένο το καλοκαίρι που αποτελεί τάση από μόνο του, ειδικά όταν μιλάμε για καλοκαιρινά φορέματα. Κοντά ή μακρύτερα, συνδυασμένα με όλες τις άλλες τάσεις που προαναφέρθηκαν, είναι υπέροχα, σου πάνε και αναδεικνύουν το μαύρισμα και το καλοκαίρι πάνω σου.



Τα βολάν

Άλλη μια από τις hot γενικές τάσεις του φετινού καλοκαιριού δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα καλοκαιρινά φορέματα. 

Μικρά και διακριτικά βολάν σε μανίκια, λαιμοκόψεις ή ποδόγυρους ή εντυπωσιακά και μεγάλα βολάν που τραβούν τα βλέμματα, όλα είναι στη μόδα, όλα κολακεύουν κάθε γυναίκα και δεν μπορούν να λείπουν από τις φετινές μας επιλογές.



Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...