Subscribe:

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τι να προσέξετε με την αποτρίχωση το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι έχει καταφτάσει για τα καλά και τα μπάνια στη θάλασσα, τα σορτς καθώς και τα κοντά παντελόνια και φορέματα είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάγκη για πιο συχνή αποτρίχωση. Τα πόδια σας άλλωστε αξίζουν να είναι εκτεθειμένα στα βλέμματα των γύρω σας και γι’ αυτό δε πρέπει να μένουν απεριποίητα.
Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης είναι το ξύρισμα. Οι περισσότερες γυναίκες το προτιμούν ή το θεωρούν εύκολη – γρήγορη λύση. Παρ’ όλα αυτά, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθούν οι αντιαισθητικές κοκκινίλες.
Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε;

Καταρχήν, καλό θα ήταν να αποφύγετε να ξυρίζεστε καθημερινά. Το συχνό ξύρισμα προκαλεί ερεθισμούς που σαν αποτέλεσμα έχουν την εμφάνιση σπυριών ενώ δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο και οι τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα δημιουργώντας συρίγγια, προβλήματα ιδιαίτερα ενοχλητικά όταν πρόκειται για την περιοχή του μπικίνι. Αν δε μπορείτε βέβαια να το αποφύγετε, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε αφρό ξυρίσματος, ενώ μια χρήσιμη συμβουλή θα ήταν να επιδιώκετε την χρήση μιας ειδικής κρέμας ή αλοιφής για την πρόληψη ερεθισμών και κοκκινίλων. Για τη σωστή επιλογή, ζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού σας.
Ένα άλλο θέμα το οποίο πρέπει να προσέξετε είναι να μην κάνετε αποτρίχωση πριν πάτε για μπάνιο τόσο στη θάλασσα όσο και στην πισίνα. Οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί και πλέον προσιτοί σε κάθε μόλυνση που μπορεί να καραδοκεί.
Τέλος, όπως είναι γνωστό, ο ήλιος, η ζέστη αλλά και η θάλασσα συνεισφέρουν στην επανεμφάνιση της τριχοφυΐας με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η πιο συχνή αποτρίχωση. Βέβαια, μια καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσετε μια εναλλακτική μορφή αποτρίχωσης αφού το ξύρισμα ίσως να είναι ο πιο βασανιστικός τρόπος από όλους και έτσι ίσως γλυτώσετε μια για πάντα από την ταλαιπωρία του ξυραφιού.
πηγη 


beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...