Subscribe:

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ήλιος και πρόσωπο

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς πρέπει να προσέξουμε τον ήλιο, τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα μας. 
Για αυτό, με το που ξυπνήσουμε πρέπει να βάλουμε το αντηλιακόμας και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη περιοχή Τ (μύτη, μέτωπο) και φυσικά στα μάγουλα. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να θυμόμαστε και να τηρούμε ειδικά όταν βρισκόμαστε στη παραλία είναι ότι οφείλουμε να εφαρμόζουμε συχνά το αντηλιακό προσώπου στο πρόσωπό μας, προκειμένου να το προστατεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, που προκαλούν ερυθρότητα, αφυδάτωση και γήρανση αν δεν τις προσέξουμε. 
Επίσης, καλό είναι να εφαρμόζετε το αντηλιακό προσώπου μισή ώρα περίπου προτού βγείτε από το σπίτι, προκειμένου το πρόσωπό σας να απορροφά σταδιακά τα συστατικά της αντηλιακής κρέμας. Ειδικά τα πολύ ευαίσθητα πρόσωπα, πρέπει να προσέξουν ακόμη περισσότερο κάθως υπάρχει ο κίνδυνος της φωτοαλλεργίας, όπυ μικρά κόκκινα σπινθουράκια βγαίνουν στο πρόσωπο και το ερεθίζουν.
Τέλος, η έκθεση στον ήλιο προϋποθέτει και γυαλιά ηλίου και φυσικά καπέλο, οπότε φροντίστε να τα έχετε πάντα μαζί σας , καθώς εκτός από απαραίτητα καλοκαιρινά αξεσουάρ συμβάλλουν σημαντικά στη προστασία των ματιών μας από το δυνατό φως του ήλιου και το καπέλο, προστατεύει το κεφάλι μας (ηλίαση, πονοκέφαλος κτλ).


πηγη myword.com

Read more!! »

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χάστε 4 κιλά σε ένα μήνα με παγωτό και σοκολάτα


Πρόγραμμα δίαιτας που περιλαμβάνει όλες τις αγαπημένες τροφές

Επειδή όλοι θέλουν να τρώνε από όλα, ακόμη κι όταν κάνουν δίαιτα, διαβάστε μια πρόταση για απολαυστική δίαιτα για το καλοκαίρι που περιλαμβάνει τις αγαπημένες τροφές: πίτσα, παγωτό, σουβλάκι, σοκολάτα!

Οδηγίες για τη δίαιτα

Η δίαιτα περιλαμβάνει 1.500 θερμίδες και αφορά υγιείς ενηλίκους.

Αν κάτι στο μενού δεν σας αρέσει, πολύ απλά μην το φάτε. Σε αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε. 

Κάθε πρωινό (200 – 350 θερμίδες), μεσημεριανό (400 - 500 θερμίδες), δείπνο (450 - 500 θερμίδες) και σνακ (150 θερμίδες) είναι σχεδόν ίδιο σε θερμίδες και θρεπτικά στοιχεία, οπότε μπορείτε να κάνετε εναλλαγές μεταξύ τους, να τρώτε αυτά που σας αρέσουν και να χάνετε κιλά. 

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα και τα γούστα σας, που δεν θα καταλάβετε καν ότι κάνετε δίαιτα!

Μπορείτε να πιείτε έως και 3 ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα όπως 1 ποτήρι μπύρα, 1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί. Αποφύγετε ωστόσο τα κοκτέιλ.

Παγωτό μπορείτε να φάτε (σορμπέ ή γρανίτα) έως και 3 φορές την εβδομάδα.

Ο καφές επιτρέπεται έως και 2 φλιτζάνια ημερησίως χωρίς ζάχαρη ή γάλα. Αν δεν μπορείτε να τον πιείτε χωρίς ζάχαρη, αφαιρέστε από το διαιτολόγιο το παγωτό.

Αν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες στα γεύματα μειώστε τα γραμμάρια ή τις μερίδες.

Αυτή η δίαιτα είναι αποτελεσματική αν κολυμπάτε ή περπατάτε έντονα, καθημερινά για 30 λεπτά.

1η ημέρα

Πρωινό: 1 μπολ δημητριακά με 1 ποτήρι γάλα 1,5%

Πρόγευμα :1 φρούτο

Μεσημεριανό: 120 γραμμ. ψάρι ή κοτόπουλο, 1 μεγάλη σαλάτα με ωμά ή βραστά λαχανικά και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα

Απογευματινό: 30 γραμμ. μαύρη σοκολάτα

Βραδινό: 1 τονοσαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

2η ημέρα


Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5%, μία φρυγανιά με 1 κ.γ. μαργαρίνη και 1 κ.γ μέλι

Πρόγευμα: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 110 γραμμ. μοσχαρίσια μπριζόλα, 1 μεγάλη σαλάτα με ωμά ή βραστά λαχανικά και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα

Απογευματινό: 1 γρανίτα

Βραδινό: Πίτσα με σαλάτα 1-2 μικρά κομμάτια πίτσα, 1 μπολ σαλάτα.

3η ημέρα

Πρωινό: 1 μπολ δημητριακά με 1 ποτήρι γάλα 1,5%

Πρόγευμα: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 2 μέτρια μπιφτέκια, 1 μεγάλη σαλάτα με ωμά ή βραστά λαχανικά και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα

Απογευματινό: 1 χούφτα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια)

Βραδινό: 1 σουβλάκι με αλάδωτη πίτα (1 καλαμάκι κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι)

4η ημέρα

Πρωινό: 1 μπολ δημητριακά με 1 ποτήρι γάλα 1,5%

Πρόγευμα: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 2 φλιτζάνια φακές ή ρεβίθια με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 60 γραμμ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά, 1 μεγάλη σαλάτα με ωμά ή βραστά λαχανικά και 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

Απογευματινό: 1 μικρό χωνάκι παγωτό

Βραδινό: 1 σαλάτα σεφ (λαχανικά εποχής, 1 φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά, 1 φέτα γαλοπούλα, 1 κουταλιά σως από μαγιονέζα light και κέτσαπ)

5η μέρα

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5%, μία φρυγανιά με 1 κ.γ. μαργαρίνη και 1 κ.γ μέλι

Πρόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών

Μεσημεριανό: 2 φλιτζάνια μπάμιες με 1/2 στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένα με 1½ κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

Απογευματινό: 1 γρανίτα

Βραδινό: 1 ντάκο με τριμμένη φέτα, ντομάτα και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

6η ημέρα

Πρωινό: 1 μπολ δημητριακά με 1 ποτήρι γάλα 1,5%

Πρόγευμα: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 2 φλιτζάνια μακαρόνια με θαλασσινά ή με 2 κουταλιές κιμά και 1 κουταλιά τυρί τριμμένο,1 μπολ σαλάτα με ωμά ή βραστά λαχανικά και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2% με μία κουταλιά μέλι

Βραδινό: 1 κομμάτι πίτσα, 1 μπολ σαλάτα

7η ημέρα

Πρωινό: 1 τοστ με γαλοπούλα βραστή, 1 ποτήρι φρέσκο χυμό

Πρόγευμα: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 1-2 μέτριες ντομάτες γεμιστές, 1 κομμάτι τυρί φέτα, 30 γραμμ, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

Απογευματινό: 1 φρούτο

Βραδινό: 1 κοτοσαλάτα (με 60 γραμμ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά τυρί τριμμένο)

Μη μένετε νηστικοί. Δυστυχώς οι περισσότεροι, φεύγουν στη παραλία και μένουν νηστικοί όλη την ημέρα. Μεγάλο λάθος. 

Το ιδανικό είναι μικρά γεύματα – σνακ στη παραλία που θα διατηρήσουν το σάκχαρό σας σταθερό. Έτσι αποφεύγετε να πέσετε με τα μούτρα στα μεζεδάκια της ταβέρνας και της τηγανιτές πατάτες.

Πηγή: omorfamystika.gr

Read more!! »

Καλοκαιρινή ομορφιά


Μακιγιάζ που «δένει» με τη μαυρισμένη επιδερμίδα

Το μακιγιάζ του καλοκαιριού όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, έχει τη δυνατότητα να σου χαρίσει τη λάμψη που πάντα ήθελες και να σε μεταμορφώσει στην απόλυτη θεά του καλοκαιριού. 

Κάτι η ηλιοκαμένη επιδερμίδα, κάτι που έχεις ξεκουραστεί και λάμπεις, δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά για να εντυπωσιάσεις με το μακιγιάζ σου. Διάβασε παρακάτω τα «ναι» και «όχι» του μακιγιάζ που θα απογειώσει την ομορφιά σου.

Γενικά: Η ρευστή κρέμα ημέρας που δεν κάνει για το χειμώνα είναι ιδανική όταν έχει ζέστη, ενώ το βαρύ αφρόλουτρο κανέλα δίνει ευχαρίστως τη θέση του σε ένα shower gel με άρωμα ωκεανού ή καρύδας για εξωτικό ντουζ. 

Όσο για το μακιγιάζ, ισχύει ο ίδιος κανόνας: Βαριές υφές, σκούρα χρώματα και άπειρες στρώσεις προϊόντων μένουν στην άκρη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίρνουν οι αέρινες υφές, τα ζωηρά χρώματα και τα λαμπερά και αγαπημένα γκλίτερ.

Αυτό το καλοκαίρι πες «ναι» στα εξής:

Στα πολυχρηστικά προϊόντα: Επέλεξε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ως πολυχρηστικά (π.χ. ενυδατική προσώπου που δίνει ταυτόχρονα χρώμα και λάμψη στο δέρμα) ή απλά προϊόντα που θα γίνουν πολυχρηστικά με τη φαντασία σου (π.χ. λαμπερή πούδρα που θα τη χρησιμοποιήσετε και ως σκιά ματιών).

Στις μπρονζέ αποχρώσεις: Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό χρώμα και κολακεύει κάθε γυναίκα άσχετα με το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών της, ενώ δεν προϋποθέτει να έχεις αποκτήσει ήδη εξωτικό μαύρισμα. 

Υπάρχουν πούδρες, σκιές, κραγιόν και γκλος σε πολλές σέξι μπρονζέ αποχρώσεις ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν τις ανάγκες σου ανάλογα με το πόσο έχεις μαυρίσει, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται αντιαισθητικές διχρωμίες.

Αυτό το καλοκαίρι πες «όχι» στα παρακάτω:

Τα σκούρα χρώματα: Αν δεν έχεις καμία διάθεση να τα αποχωριστείς από το καλοκαιρινό νεσεσέρ της ομορφιάς σου προσπάθησε τουλάχιστον να τα περιορίσεις όσο μπορείς, επιλέγοντας να τονίσεις κάθε φορά ένα σημείο του προσώπου (π.χ. με σκούρο κραγιόν συνδύασε ανοιχτές σκιές, γκλίτερ στα μάτια και ανοιχτή πούδρα σε όλο το πρόσωπο).

Στις υπερβολές:
 Όσο και να μη θέλεις να αποχωριστείς το λατρεμένο σου σκούρο κραγιόν, τώρα την πιο σέξι εποχή του χρόνου, επίλεξε χρώματα που «φωνάζουν» ότι είναι καλοκαίρι.

Σέξι κοραλί, ανατρεπτικά κόκκινα, ρομαντικά ροζ αναδεικνύουν την πιο σέξι πλευρά του (καλοκαιρινού) σου εαυτού και «δοξάζουν» τη φυσική ομορφιά.

Ακόμη και ελάχιστη μπρονζέ πούδρα σε συνδυασμό με ένα λαμπερό λιπγκλός είναι αρκετά για να δείξουν το πρόσωπό σου σούπερ σέξι και λαμπερό.

Πηγή: womenonly.gr

Read more!! »

Επιτρέπεται το μπάνιο τις ημέρες της περιόδου;


Τι ισχύει για τις «δύσκολες ημέρες» του μήνα

Να μπούμε ή να μην μπούμε στο νερό με περίοδο; Η απάντηση είναι θετική και η παραπληροφόρηση δεν μπορεί να μας κρατήσει μακριά από τη θάλασσα.

Διαβάστε τις απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που σχετίζονται με το μπάνιο τις μέρες της εμμηνόρροιας...

-Επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα τις ημέρες της περιόδου;

Όταν η ροή είναι φυσιολογική, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για το μπάνιο στη θάλασσα κατά τις ημέρες τις περιόδου. Ωστόσο, αν η γυναίκα έχει βαριά περίοδο (μεγάλη ροή, δυσμηνόρροια κ.λπ.), καλό είναι να αποφεύγεται, ειδικά τις πρώτες μέρες.

-Οι μέρες αυτές είναι πιο επικίνδυνες για λοιμώξεις;

Εφόσον τηρούνται κάποιοι κανόνες (χρήση ταμπόν, συχνή αλλαγή μαγιό) οι πιθανότητες για λοιμώξεις δεν αυξάνονται.

-Κάθε πότε πρέπει να αλλάζει η γυναίκα μαγιό;

Το μαγιό πρέπει να αλλάζεται σε κάθε περίπτωση μετά το μπάνιο, ωστόσο ειδικά κατά τις ημέρες της περιόδου θα πρέπει να αλλάζεται όσο το δυνατό συχνότερα.

-Η χρήση ταμπόν είναι ακίνδυνη;

Εφόσον γίνεται σωστά, ναι. Αυτό που έχει σημασία, είναι να ακολουθούνται οι οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες του προϊόντος. 

Σε διαφορετική περίπτωση αυξάνεται η πιθανότητα λοιμώξεων, κυρίως λόγω της κατακράτησης υγρών (αίματος) για περισσότερες ώρες, τα οποία μπορεί να γίνουν μολυσματικά.

-Η επαφή με το νερό μπορεί να προκαλέσει πόνο;

Κάποιες φορές οι γυναίκες αναφέρουν ότι, ειδικά τις πρώτες μέρες της περιόδου, μπορεί να πονούν λίγο παραπάνω. 

Ωστόσο, ο πόνος αυτός δεν οφείλεται στην επαφή με το νερό, αλλά πρόκειται για πόνο της περιόδου, ο οποίος ούτως ή άλλως θα υπήρχε.

-Μπορεί να προκληθεί διακοπή της περιόδου;

Είναι δυνατό να προκληθεί διακοπή της περιόδου για μία μέρα και να ξαναξεκινήσει μετά. 

Δεν υπάρχει ακριβής εξήγηση για το τι προκαλεί αυτή τη διακοπή, πιθανώς όμως να οφείλεται σε κάποια αγγειοσύσπαση που προκαλείται από την επαφή με το νερό, ειδικά όταν αυτό είναι κρύο. 

Αυτό ωστόσο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην υγεία της γυναίκας.

-Η παραμονή στον ήλιο και τη ζέστη μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αιμορραγίας;

Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ ηλιοθεραπείας και περιόδου.

Πηγή: myworld.gr
Read more!! »

Το ψέκασμα δεν είναι αρκετό


Τα μυστικά για να κάνουμε πιο αποτελεσματικό το άρωμα που φοράμε

Πέρα από την επιλογή του αρώματος που μας ταιριάζει, ένα σημαντικό θέμα είναι και ο τρόπος που το φοράμε. 

Όσο και αν πολλοί πιστεύουν ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να ψεκάσουμε μια μικρή ποσότητα στο λαιμό μας, υπάρχουν ορισμένα «μυστικά» που μας επιτρέπουν να κάνουμε πιο αποτελεσματικό το άρωμα καθώς και να εξοικονομήσουμε ποσότητα. Δείτε ποια είναι αυτά…

-Δεν ψεκάζουμε από μακριά. Παρόλο που η τακτική του ψεκάσματος από μακριά αποτελεί κοινό τόπο, στην πραγματικότητα μας στοιχίζει ακριβά καθώς σχεδόν το 50% του αρώματος αντί να καταλήξει στο δέρμα, καταλήγει στο πάτωμα.

-Χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα. Κάνοντας μερικούς ψεκασμούς στην παλάμη και στη συνέχεια, βάζοντας λίγες σταγόνες στο μεσαίο δάχτυλο, μπορούμε να βάλουμε σε σημεία που θέλουμε σε πρόσωπο και σώμα.

-Δεν είναι απαραίτητη η εναλλαγή αρωμάτων μεταξύ του χειμώνα και του καλοκαιριού. Πέρα από το ιδιαίτερο άρωμα που κάθε κολόνια έχει, δεν σημαίνει ότι η μυρωδιά του ίδιου αρώματος θα είναι διαφορετική ανάλογα με τις εποχές. 

-Η ποσότητα που θα χρειαστεί να βάλουμε, εξαρτάται από το είδος του αρώματος. Για παράδειγμα, τα πιο δροσερά, ελαφριά αρώματα χρειάζονται ανανέωση κάμποσες φορές κάθε ημέρα. Αντίθετα, με τα «ανατολικά», τα γεμάτα μπαχάρια και βανίλια αρώματα, μια μικρή ποσότητα θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα κόλπο που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να κρίνουμε την απαραίτητη ποσότητα, είναι να βάζουμε μια μικρή δόση, να περιμένουμε κάμποσα λεπτά μέχρι να ντυθούμε και στη συνέχεια να μυρίζουμε την ευωδιά του και να κρίνουμε αν χρειάζεται ενίσχυση

 πηγηnewsbeast.gr
Read more!! »

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

10 τρόποι για τέλεια εμφάνιση και …στον καύσωνα!


Τώρα που η ζέστη αγγίζει το κόκκινο, το φυσικό air-condition του οργανισμού μας, που δεν είναι άλλο από τον ιδρώτα, μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στο πρόσωπο, το μακιγιάζ, το σώμα ή και τα μαλλιά μας. Ορίστε μερικά πανεύκολα tips για να διατηρηθείτε στεγνή, αλλά και αψεγάδιαστη!

1.Χρησιμοποιείστε προϊόντα με μεγαλύτερη διάρκεια
Αν σας αρέσει το μακιγιάζ, αλλά ανησυχείτε μήπως ιδρώσετε και «τρέξει» το makeup, τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε ένα με μεγαλύτερη διάρκεια. Απλώστε πρώτα μια ενυδατική στο πρόσωπό σας και πριν προλάβει να απορροφηθεί εντελώς, χρησιμοποιείστε έναmake up πιο παχύρρευστο από τα συνηθισμένα. Το μυστικό για να «κάτσει» καλά πάνω σας είναι να το απλώσετε (έχοντας ακόμη την υγρασία της κρέμας) όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Έτσι δεν θα ιδρώσει με τίποτα το πρόσωπό σας. 

2.Απλώστε τη σκιά με ένα υγρό πινέλο
Ένας ακόμη εχθρός μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η υγρασία και η λιπαρότητα στο καπάκι των ματιών μας, που κάνουν τη σκιά να δείχνει «κολλημένη». Το μυστικό για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα είναι να την απλώσετε με ένα πινέλο που θα έχετε βρέξει προηγουμένως, ώστε να έχει λίγο υγρασία πάνω του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η σκιά θα μείνει σταθερή και για πολλές ώρες και το look σας θα φαίνεται πιο φρέσκο από ποτέ.

3.Κινηθείτε έξυπνα γύρω από τα μάτια
Δε χρειάζεται να «βαραίνετε» την όψη σας, γι’ αυτό χρησιμοποιείστε κονσίλερ μόνο στο κάτω εσωτερικό των ματιών. Όσο για την περιοχή γύρω από τα μάτια, μπορείτε να την «ταμπονάρετε» με λίγο make up.

4.Αντιμετωπίστε τη λιπαρότητα
Αν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας σε κάποια μεμονωμένα σημεία αρχίζει να γυαλίζει εξαιτίας της λιπαρότητας (που είναι πιο έντονη λόγω ζέστης), να έχετε πάντα μαζί σας μια πούδρα στο χρώμα της επιδερμίδας σας, ώστε να τοποθετείτε μικρή ποσότητα πάνω στα σημεία αυτά. Η λιπαρότητα θα καλυφθεί στο λεπτό. Αν όμως δεν είστε βαμμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά «χαρτάκια» που υπάρχουν σε καταστήματα καλλυντικών, ώστε να απορροφήσουν οποιοδήποτε ίχνος λιπαρότητας.

5.Κλειδώστε την υγρασία στο δέρμα σας
Πολλές γυναίκες φοβούνται να ενυδατώσουν το δέρμα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η λιπαρότητά του. Αντίθετα, η επιδερμίδα μας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση το καλοκαίρι και αυτό θα το πετύχετε πίνοντας άφθονο νερό, αλλά και χρησιμοποιώντας κάποια μη λιπαρή ενυδατική κρέμα με ελαφριά υφή.

6.Χρησιμοποιήστε το αποσμητικό σας από το βράδυ
Σίγουρα το καλύτερο για το δέρμα μας είναι να «αναπνέει» χωρίς κάποιο αποσμητικό όσες περισσότερες ώρες γίνεται, όμως όταν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον ιδρώτα, τα πράγματα αλλάζουν. Βάλτε πριν κοιμηθείτε λίγο αποσμητικό, ώστε να βοηθήσετε τα συστατικά του να δράσουν πριν ξεκινήσει η μέρα σας και απαλλαχτείτε από τον ιδρώτα σε χρόνο dt!

7.Αντιμετωπίστε τον ιδρώτα στα μαλλιά
Όταν παρατηρήσετε ότι το κεφάλι σας αρχίζει να ιδρώνει λόγω ζέστης, έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα μεγάλο μυστικό. Πάρτε απορροφητικό χαρτί και περάστε το από τα σημεία που έχουν ανάγκη ή χρησιμοποιείστε ένα ξηρό σαμπουάν, κατάλληλο για στεγνό λούσιμο, ώστε να φύγουν και τα παραμικρά υπολείμματα ιδρώτα.

8.Απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα των μαλλιών
Απλά χρησιμοποιώντας ένα καλό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά θα απαλλαγείτε μια και καλή από αυτήν.

9.Αλλάξτε μάσκαρα
Αν η περιοχή κάτω από τα μάτια σας λερώνεται εξαιτίας της μάσκαρας που «τρέχει» λόγω ζέστης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια αδιάβροχη. Αν όμως έχετε κάποια αλλεργία και η αδιάβροχη μάσκαρα σας πέφτει βαριά, τότε αγοράστε μια «weatherproof» και όχι «waterproof». Και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και προστατεύει τα μάτια σας.

10.Χρησιμοποιείστε μια βάση
Και όταν λέμε βάση εννοούμε μια ειδική λοσιόν ή κρέμα που τοποθετείται στο πρόσωπο πριν το make up και, εκτός του ότι ενυδατώνει διατηρώντας την υγρασία του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα, σταθεροποιεί το make up, έτσι ώστε ακόμη και στις μεγάλες ζέστες να παραμείνει στη θέση του.

on-news.gr
Read more!! »

Πως να ενυδατώστε το σώμα σας μετά την έκθεση στον ήλιο


Το σώμα μετά την έκθεση του στον ήλιο, είτε κάνετε ηλιοθεραπεία, είτε καθίσετε στη σκιά, γίνεται ξηρό, αφού χάνει όλη του την υγρασία. Επομένως, χρειάζεται φροντίδα και ενυδάτωση έτσι ώστε να αναπληρώσει ότι έχασε. Διαβάστε πως μπορείτε να το καταφέρετε αυτό και πως θα απαλύνετε το τυχόν κάψιμο που σας προκάλεσε ο δυνατός ήλιος.
Η λύση είναι πολύ απλή και μπορείτε εύκολα να την πραγματοποιήσετε. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως πέρα από την ενυδάτωση και το γεγονός ότι θα απαλύνει το κάψιμο, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε.
  • Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε και τι θα χρειαστείτε
Καταρχήν θα χρειαστείτε την μπανιέρα σας, νερό & πράσινο τσάι και αυτό διότι το πράσινο τσάι προσφέρει μεγάλη ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ παράλληλα τραβάει το κάψιμο. Όπως θα έχετε καταλάβει, θα γεμίσετε την μπανιέρα σας και θα κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο σε χλιαρό νερό με τέσσερις κούπες κρύο πράσινο τσάι.
Αν βέβαια το πρόβλημα είναι τοπικό, δεν χρειάζεται να γεμίσετε την μπανιέρα σας. Απλά πάρτε μερικές φέτες αγγουριού ή μια κρέμα από αλόη και βάλτε στα προβληματικά σημεία.
Ένας ακόμη χαλαρωτικός τρόπος για να ενυδατώσετε την ξεραμένη επιδερμίδα σας είναι να γεμίσετε και πάλι τη μπανιέρα σας, αλλά να προσθέσετε 10 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας και 250 γρ. μαγειρικής σόδας, η οποία βοηθά το δέρμα να φυλακίζει την υγρασία. Μετά απλά μπείτε και χαλαρώστε μέχρι 20 λεπτά.
πηγη beautetinkyriaki.gr
Read more!! »

Υπέροχα κυματιστά μαλλιά όπως οι γοργόνες


Οι γοργόνες συνήθως απεικονίζονται με υπέροχα μακρυά κυματιστά μαλλιά, ένα χτένισμα δηλαδή που είναι απόλυτα καλοκαιρινό και εντυπωσιακό. Δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε το συγκεκριμένο look!


πηγη beautetinkyriaki.gr
Read more!! »

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μαύρισμα χωρίς ηλιοθεραπεία Συμβουλές για άψογο αποτέλεσμα με τη χρήση προϊόντων self tan

  Το άψογο μαύρισμα, χωρίς την ηλιοθεραπεία μπορείς να το αποκτήσεις αρκεί να χρησιμοποιήσεις με το σωστό τρόπο τα προϊόντα self tan.  Αποκτήστε λαμπερό μαύρισμα χωρίς ήλιο ακολουθώντας τα παρακάτω:  
Βήμα 1ο: Απολέπιση   Το πίλινγκ θα λειάνει την επιδερμίδα σου. Άπλωσέ το σε βρεγμένη επιδερμίδα με κινήσεις μασάζ. 
 Βήμα 2ο: Ενυδάτωση  Εξομαλύνει την επιδερμίδα, δίνει διάρκεια και καλύτερη ποιότητα στο αποτέλεσμα.  
Βήμα 3ο: Στα γρήγορα  Τα υγρά μαντιλάκια είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για μαύρισμα. Ιδανικά για το πρόσωπο και το ντεκολτέ.   
Βήμα 4ο: 2 σε 1   Εάν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, χρησιμοποίησε ένα προϊόν που προσφέρει και ενυδάτωση.  
Βήμα 5ο: Έξτρα λάμψη   Χρησιμοποίησε ένα self tan για φυσικό μαύρισμα και δώσε έμφαση με μπρονζέ πούδρα. Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ανακάτεψέ το με ελάχιστο body lotion. Εφάρμοζέ το μέρα παρά μέρα.  
Βήμα 6ο: «Σβήσε» τα λάθη  Αν κάτι πήγε λάθος και το χρώμα είναι ανομοιόμορφο, τρίψε τη συγκεκριμένη περιοχή με λίγο Baby Oil ή λεμόνι.   

 Πηγή: myself.gr
Read more!! »

Ένα φυσικό ελιξίριο ομορφιάς

Μπορεί να βρίσκεται παντού και να θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξή του πολλές φορές όμως ξεχνάμε την πραγματική αξία του και τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στον οργανισμό μας. Ο λόγος για το νερό και τα οφέλη του σε ομορφιά και υγεία.
Προλάβετε τους κιρσούς
Το νερό έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη όσο και στη βελτίωση των κιρσών. Επιπλέον, βοηθάει στην επαναφορά του αίματος στο ανώτερο μέρος του σώματος, ανακουφίζοντας την αίσθηση βάρους που νιώθουμε στα κάτω άκρα.
Καθίστε στην άκρη της μπανιέρας με τα πόδια προς τα μέσα και ρίξτε άφθονο κρύο νερό με το ντους. Κατευθύνετε τη ροή του νερού από κάτω προς τα πάνω το λιγότερο για 1 λεπτό. Μετά την πρώτη ημέρα αυξήστε το χρόνο, έως 5 λεπτά.
Όμορφη επιδερμίδα
Μια απλή και αποτελεσματική τόνωση για το δέρμα είναι οι «παγωμένες» μάσκες. Η αγγειοσυσταλτική δράση του πάγου έχει θετική επίδραση στα αγγεία και τους μυς, πράγμα που βοηθά με τη σειρά του στην τόνωση των ιστών.
Βάλτε τριμμένο πάγο σε πλαστικά σακουλάκια, καλύψτε τα με ύφασμα και τοποθετήστε τα πάνω στο πρόσωπο και το λαιμό για λίγο. Έπειτα κάντε ένα κρύο ντους.
Τέλος στα πρηξίματα
Ο πάγος μπορεί και να προλάβει το πρήξιμο, ενώ περιορίζει την ένταση της μελανιάς ειδικά αν τον τοποθετήσετε στο σημείο σχετικά σύντομα από την ώρα του χτυπήματος.
Τοποθετήστε μια παγοθήκη ή ένα βαμβακερό πανί γεμάτο με παγάκια επάνω στο μώλωπα ασκώντας μαλακά ελαφρές πιέσεις. Στη συνέχεια αφήστε την τραυματισμένη περιοχή να ηρεμήσει.
Εκτόνωση και ευεξία
Γεμίστε τη μπανιέρα σας με κρύο νερό (σε θερμοκρασία περίπου 16°C) και σε ύψος περίπου 25 εκατοστών. Βυθιστείτε αργά στη μπανιέρα. Τρίψτε το σώμα σας για περίπου 1 λεπτό. Έπειτα, σκουπιστείτε δυνατά. Θα νιώσετε σε εξαιρετική φόρμα για πολλές ώρες.
Τόνωση
Το κρύο ντους λειτουργεί σαν άσκηση για τα αιμοφόρα αγγεία και αυτό γιατί συστέλλει τα τριχοειδή αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιδερμίδα προκαλώντας ένα υγιεινό σοκ που επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα, βελτιώνει την κυκλοφορία και τονώνει τους ιστούς. Ύστερα από κάθε θεραπεία με κρύο νερό, για να επανακτήσει το σώμα κανονική θερμοκρασία πρέπει να κάνετε κάποιες απλές κινήσεις, όπως π.χ., να ντυθείτε.
Μπείτε σε κρύο νερό. Τη πρώτη φορά αρκεί να αντέξετε για 1 λεπτό. Τελειώνοντας σκουπίστε μόνο τα χέρια και το κεφάλι σας και τυλίξτε γρήγορα το σώμα σας με μια πετσέτα χωρίς να σκουπιστείτε, αφού η υγρασία περιορίζει την απώλεια εσωτερικής θερμότητας του σώματος. Μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο σταδιακά, μέχρι που, στο τέλος της εβδομάδας να μπορείτε να ανεχτείτε το κρύο νερό για 4 λεπτά.
Χαλάρωση
Βυθιστείτε σε μια μισογεμάτη μπανιέρα με νερό θερμοκρασίας 37°C. Ανοίξτε έπειτα αργά το κρύο νερό μέχρι να φτάσετε στους 15°C (θα χρειαστείτε 15 λεπτά). Βγείτε, τυλιχτείτε με ένα μπουρνούζι και ξεκουραστείτε για μία ώρα.
Το μπάνιο αυτό είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση του στρες και της αϋπνίας. Για να ενισχύσετε τα αποτελέσματά του, μπορείτε να πιείτε μετά ένα αφέψημα βαλεριάνας, θυμαριού ή μάραθου.

Πηγή: newsbeast
Read more!! »

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μαλλία : πότε να τα πιάνεις και πότε να τ'αφήνεις κάτω

Είσαι ο τύπος της γυναίκας που πιάνει τα μαλλιά της ακόμη και αν έχει μόλις βγει από το κομμωτήριο ή μήπως προτιμάς τούφες πεσμένες μοιραία στους ώμους; Πριν αποφασίσεις τι στάση θα κρατήσεις σήμερα, διάβασε παρακάτω. Γιατί όλες έχουμε τα… Ups και τα Down μας!



- Πιάσε τα μαλλιά σου αν…

Είσαι ξενυχτισμένη
Ένα σφιχτό ponytail μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις σαν να πέρασες μόλις το κατώφλι του πλαστικού σου. Και αυτό γιατί όταν τα μαλλιά είναι τραβηγμένα προς τα πίσω, τα μάτια και το μέτωπο ανασηκώνονται και δείχνουν πιο σφριγηλά.

Έχεις interview
Σε δέκα λεπτά έχεις interview, τα μαλλιά σου είναι αφημένα κάτω, περιέργως φυσάει πολύ και τρέχεις να προλάβεις. Και προλαβαίνεις. Μόνο που διαπιστώνεις ότι το κεφάλι σου μοιάζει σαν να έχεις δώσει μάχη με λιοντάρι. Ξανασκέψου το: αν είχες πιάσει τα μαλλιά σου σε ένα σικ σινιόν ή σε ένα χαμηλό ponytail τίποτα από αυτά δεν θα σου είχε συμβεί (ok, θα εξακολουθούσε να φυσάει!). Τώρα, λοιπόν, ξέρεις.

Δεν έχεις πάει κομμωτήριο για καιρό
Μπορεί τα μαλλιά σου να είναι όμορφα και λαμπερά, αλλά οι φθαρμένες άκρες αρκούν για να ανατρέψουν την καλή εικόνα. Το χαλαρό σινιόν είναι μια πρόσκαιρη λύση μέχρι να επισκεφτείς τον κομμωτή σου.

Μόλις επένδυσες σε ένα ζευγάρι ακριβά σκουλαρίκια
Ρίξε μια προσεκτική ματιά στο κόκκινο χαλί. Οι περισσότερες stars επιλέγουν glamorous κότσους ή κομψά σινιόν και ο λόγος απλός: αυτή είναι η πιο ασφαλής οδός για να αναδείξουν τις πανάκριβες πέτρες που κοσμούν το λαιμό τους ή τα όμορφα swarovski σκουλαρίκια τους.

Πρόκειται ν’ ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας
Υπάρχει μια μέρα στη ζωή κάθε γυναίκας που δικαιούται να νιώθει βασίλισσα. Αυτή δεν είναι άλλη από την ημέρα του γάμου της. Δεδομένου, λοιπόν, ότι τα μαλλιά κάτω δίνουν μια πιο casual αίσθηση προτίμησε ένα εντυπωσιακό updo. Το ίδιο ισχύει και για τις επίσημες εμφανίσεις σου.



-Άφησε τα μαλλιά σου κάτω αν…

Θέλεις να δείχνεις sexyΌταν αφήνεις τα μαλλιά σου κάτω δείχνεις πιο μοιραία και sexy. Τουλάχιστον, αυτό προέκυψε από μια πρόχειρη έρευνα γραφείου με ομόφωνη απάντηση 10 αντρών
Έχεις μόλις λούσει τα μαλλιά σου
Την πρώτη μέρα τα μαλλιά μας μυρίζουν υπέροχα, δείχνουν καθαρά και είναι πολύ λαμπερά. Αν θέλεις να παίξεις με το χτένισμά σου και να πειραματιστείς με ιδιαίτερα updos η δεύτερη μέρα είναι η ιδανική καθώς η τρίχα είναι πιο εύπλαστη.

Φοράς jean
θα πήγαινες ποτέ γυμναστήριο με φόρμα και eyeliner; Γιατί να κάνεις κάτι αντίστοιχο με το styling των μαλλιών σου; Τα updos είναι συνήθως πιο επίσημα και δεν συνάδουν με το casual ντύσιμο. Εκτός φυσικά αν μιλάμε για ατημέλητα σινιόν και κοριτσίστικα ponytails.

Θέλεις να αναδείξεις το χρώμα των μαλλιών σου
Τα εκτυφλωτικά χρώματα όπως τα κόκκινα και τα σαντρέ τραβούν περισσότερο την προσοχή όταν δεν έχουμε τα μαλλιά μας πιασμένα. Ανάδειξά τα δίχως δεύτερη σκέψη.

Η ρίζα των μαλλιών σου χρειάζεται ρετούς
Όταν τα μαλλιά είναι τραβηγμένα προς τα πίσω η ρίζα μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλεις οπωσδήποτε να πιάσεις τα μαλλιά σου, κλείσε επειγόντως ραντεβού στο κομμωτήριο.

  • 3+1 dont’s!
Αν πιάσεις τα μαλλιά σου ponytail, απόφυγε:
-Τα μεγάλα αξεσουάρ
-Τα ιδιαίτερα σγουρά μαλλιά
Αν αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω, απόφυγε:
-Το αυστηρό ίσιωμα που θα σε κάνει να μοιάζεις με κορίτσι των λουλουδιών.
-Το… μη επιμελώς ατημέλητο. Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και καθαρά. Ακόμη και αν δεν συνηθίζεις να χτενίζεσαι, άπλωσε με τα δάχτυλά σου μια μικρή ποσότητα serum λάμψης ή leave in conditioner. Έτσι θα αποφύγεις το φριζάρισμα στη διάρκεια της μέρας.

  • Ήξερες ότι…
Μα γυναίκα που πιάνει τα μαλλιά της υποσυνείδητα
φλερτάρει με τον άντρα που έχει απάνεναντί της. Τουλάχιστον, έτσι μεταφράζεται η κίνηση αυτή στη γλώσσα του σώματος!

Πηγή: tlife.gr


Read more!! »

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Σπρέι αλατόνερου για τα μαλλιά


Ακόμα και οι πιο ίσιες και λεπτές τρίχες έχουν την τάση να κατσαρώνουν, επομένως ένα σπρέι αλατιού θα αναδείξει τα φυσικά κύματα των μαλλιών σας.
Αν και μπορείτε να αγοράσετε σε προσιτές τιμές τέτοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας σπρέι με ελάχιστα χρήματα.
Χρόνος παρασκευής: 3 λεπτά
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή λάδι jojoba
¾ φλιτζανιού νερό
1 μπουκαλάκι με ψεκαστήρα
Τρόπος παρασκευής και χρήσης:
Μέσα στο μπουκαλάκι με τον ψεκαστήρα, προσθέτετε το αλάτι, το νερό και το λάδι που επιλέξατε. Ανακατεύετε καλά. Ψεκάζετε το περιεχόμενο σε νωπά μαλλιά και τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιείτε το πιστολάκι.
Extra tip: Προσθέστε στο μείγμα σας περισσότερο αλάτι αν νομίζετε ότι χρειάζεται και χρησιμοποιήστε λιγότερο ή και καθόλου λάδι αν έχετε πολύ ίσια λιπαρά μαλλιά.
beautetinkyriaki.gr


Read more!! »

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Για επιμελώς ατημέλητα μαλλιά


Κερδίστε τις εντυπώσεις με μια εντυπωσιακή εμφάνιση

Το καλοκαίρι τα στημένα μαλλιά δεν έχουν καθόλου… πέραση. Ιδανικά λόγω και των καιρικών φαινομένων είναι τα επιμελώς ατημέλητα που μπορείτε να τα φτιάξετε και κατά τις βραδινές σας εξόδους αλλά και το πρωί.

Μάθετε λοιπόν πώς θα τα καταφέρετε χωρίς να χρειαστείτε επίσκεψη στο κομμωτήριο. Λούστε τα και στη συνέχεια πάρτε το πιστολάκι για να τα στεγνώσετε. Μόλις λοιπόν το κάνετε, τοποθετήστε τους αφρό για να τους δώσετε ελαστικότητα και πάρτε ένα ψαλίδι για τις μπούκλες, κάντε χωρίστρα στο πλάι, και αρχίστε να παίρνετε τούφες από τα μπροστινά μαλλιά και να τις τυλίγετε στο ψαλίδι από αριστερά προς δεξιά. 

Κρατήστε τις για λίγα δευτερόλεπτα και μόλις τη βγάλετε από το ψαλίδι, τυλίξτε τη στο δάκτυλό σας και στερεώστε τη με ένα τσιμπιδάκι στο κεφάλι σας. 

Κάντε το ίδιο με μια άλλη τούφα αλλά γυρίστε τα μαλλιά σε αντίθετη κατεύθυνση με την πρώτη, έτσι ώστε όταν θα απελευθερωθούν να μην κολλήσουν μεταξύ τους και να φαίνονται πιο ανέμελα. Μόλις τελειώσετε, ψεκάστε τα μαλλιά σας με λακ ώστε να κρατήσουν περισσότερο. 

 video:









Πηγή: newsbeast
Read more!! »

5+1 κινήσεις κατά της κυτταρίτιδας


Η κυτταρίτιδα απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και ιδίως τώρα το καλοκαίρι που το μαγιό δεν κρύβει τα επίμαχα σημεία. Μάθετε, ποιες είναι οι 5+1 κινήσεις που πρέπει να κάνετε για την καταπολεμήσετε και δείτε φέτος τη διαφορά στο σώμα σας.
Η κυτταρίτιδα αποτελεί κοινό πρόβλημα στο 85% των γυναικών και είναι ανεξάρτητη από το βάρος μιας γυναίκας. Κυτταρίτιδα σημαίνει κακή κυκλοφορία του αίματος, μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού και οπτικά χαρακτηρίζεται από την όψη φλοιού πορτοκαλιού κυρίως σε γλουτούς και μηρούς.
Ακόμη η αιτιοπαθογένεια της δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά θεωρείται ότι συμβάλλουν αρκετοί παράγοντες για να εκδηλωθεί όπως γενετικοί, ενδοκρινολογικοί, διάφορες καταστάσεις φλεγμονής, προβλήματα στο έντερο, ο τρόπος ζωής μας, η διατροφή, η άσκηση κ.ά.
Ποιες είναι λοιπόν οι κατάλληλες κινήσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο;
  • Κίνηση 1η: Φρούτα και λαχανικά..
Σύμφωνα με το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής χρειάζεται να καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών! Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά της εποχής.. περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι απαλλαγμένα από πολλά φυτοφάρμακα.
  • Κίνηση 2η: Αύξηση «καλών» λιπαρών
Τα «καλά» λιπαρά οξέα θα τα συναντήσουμε κυρίως στο ψάρι, στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς.
  • Κίνηση 3η: Περιορισμός κορεσμένων και trans λιπαρών
Τα κορεσμένα λιπαρά περιέχονται συνήθως στα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και στο λίπος από το κρέας, ενώ στα τηγανητά τρόφιμα συναντάμε και τα trans λιπαρά οξέα και απλών υδατανθράκων (π.χ. ζάχαρη).
  • Κίνηση 4η: Περιορισμός αλατιού
Και πιο συγκεκριμένα νατρίου (Na), το οποίο ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών στο σώμα και αντικατάσταση με μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι (ακατέργαστο), το οποίο έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε Na και παράλληλα περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  • Κίνηση 5η: Αυξήστε το νερό!
Το νερό στο σώμα μας συμμετέχει σε πλήθος λειτουργιών μεταξύ των οποίων είναι η συμμετοχή του στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στο σώμα, η μείωση της κατακράτησης υγρών, βοηθά στην απέκκριση από το σώμα των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού, κ.ά.
Για τις γυναίκες ο μέσος όρος πρόσληψης νερού είναι 2 λίτρα ανά ημέρα, φυσικά οι ανάγκες αυξάνονται ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να ελέγξετε τα επίπεδα υδάτωσης του οργανισμού σας παρατηρήστε το χρώμα των ούρων σας, όσο πιο σκουρόχρωμα τόσο μεγαλύτερη η αφυδάτωση και αντίστροφα.
Κίνηση 6η (5+1!): Ας μην ξεχάσουμε και την άσκηση
Η άσκηση συμβάλλει στην καλύτερη αιμάτωση όλων των ιστών και γενικά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επομένως συμβάλλει και στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.
Από την Ευανθία Παγουρτζή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και επιστημονική συνεργάτη του www.iator.gr .


Read more!! »

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πώς θα απαλλαγείτε από τις ραγάδες


Σας ταλαιπωρούν γραμμές με κόκκινο χρώμα που στη συνέχεια ασπρίζουν; Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των γυναικών που θέλετε αλλά δεν γνωρίζετε πώς να απαλλαγείτε από τις ραγάδες, μάθετε ότι μπορείτε να τις προλάβετε.
Οι ραγάδες προκαλούνται κυρίως από τις απότομες αυξομειώσεις βάρους καθώς και από την έλλειψη της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που παίζουν ρόλο και οι ορμονικοί και κληρονομικοί παράγοντες και γι’ αυτό τότε εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος κ.ά.
Το θέμα είναι να τις προλάβετε γι’ αυτό πρέπει να θυμάστε ότι δεν γίνεται διαρκώς να αυξομειώνεται το βάρος σας. Έτσι, πρέπει να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας με τροφές που περιέχουν βιταμίνες B που βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Σε αυτές συγκαταλέγονται τα άπαχα γαλακτοκομικά και το κοτόπουλο.
Πρέπει επίσης να λαμβάνετε βιταμίνη Α, η οποία προσφέρει ελαστικότητα στο δέρμα και περιέχεται σε τροφές όπως το συκώτι και τα λαχανικά και βιταμίνη C που ενισχύει τη σφριγηλότητα του δέρματος και υπάρχει στα φρούτα.
Είναι απαραίτητο να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως και να απλώνετε ενυδατική κρέμα σώματος. Μπορείτε επίσης να κάνετε πήλινγκ σώματος δύο φορές την εβδομάδα.
Οι ραγάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως, μπορούν να αντιμετωπιστούν με εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε, με τη βοήθεια εξειδικευμένων μηχανημάτων που βελτιώνουν την όψη τους, όταν αυτές βρίσκονται στα αρχικά στάδια εμφάνισης. Μπορούν επίσης στην προσπάθειά σας να βοηθήσουν και τα πήλινγκ και οι φυσικές συνταγές κρεμών.
Το καλύτερο βέβαια είναι να τις καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο. Γι’ αυτό αξίζει να δοκιμάσετε βούτυρο του κακάο, το οποίο µαλακώνει, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρµα από την ξηρότητα, απορροφάται εύκολα και βοηθά στην πρόληψη τους.
Πηγή: newsbeast.gr


Read more!! »

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο


Θωρακίστε τα μαλλιά σας ώστε να βγουν αλώβητα από τη σκληρή επίθεση της ηλιακής ακτινοβολίας, ακολουθώντας απλούς, αλλά βασικούς κανόνες προστασίας.
 
Η αλήθεια είναι πως η μόνη μέθοδος για την απόλυτη προστασία των μαλλιών σας είναι να φοράτε καπέλο όλη την ημέρα. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, θωρακίστε την άμυνα τους χρησιμοποιώντας προϊόντα νέας γενιάς που δεν περιορίζονται μόνο στην παραλία, αφού σας προσφέρουν δυο σημαντικές δυνατότητες: να κάνετε styling χρησιμοποιώντας προϊόντα με αντηλιακό δείκτη και να περιποιηθείτε την τρίχα με συνθέσεις που δρουν επανορθωτικά αποκαθιστώντας τις βλάβες.
 
Για να τονίσουν πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία για τα μαλλιά, οι ειδικοί συνηθίζουν να λένε πως αν πρόκειται να τα εκθέσουμε στον ήλιο και δεν έχουμε ειδικό προϊόν είναι προτιμότερο να απλώνουμε κοινό αντηλιακό, παρά να τα αφήνουμε στην τύχη τους (αρκεί μετά να τα λούζουμε πολύ καλά).
 
Ακτινοβολία
Κι αυτό γιατί η επίδραση της UV  ακτινοβολίας στα μαλλιά είναι πιο ολέθρια από όσο φαίνεται, αφού αυτό που θα καταστραφεί δεν είναι μόνο το χρώμα.
Ο ήλιος καταστρέφει τους συνεκτικούς ιστούς της τρίχας, τη φθείρει, την αφυδατώνει, ενώ μπορεί και να επιδεινώσει την κατάσταση αν υπάρχει πρόβλημα τριχόπτωσης. Επίσης κάνει τα μαλλιά ατίθασα και θαμπά.

Η καταστροφή συνεχίζεται κάθε φορά που χτενίζετε τα μαλλιά σας, καθώς οι ταλαιπωρημένες, αφυδατωμένες και εύθραυστες πλέον τρίχες «σπάνε» με την παραμικρή πίεση στην προσπάθεια σας να τα ξεμπερδέψετε.
 
 
Tips
- Όταν είστε στην παραλία, απλώστε αντηλιακό στα μαλλιά κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό και κάθε φορά μετά το χτένισμα
- Αν πρόκειται να περπατήσετε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, εξερευνώντας μια περιοχή ή κάνοντας επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο, η καλύτερη προστασία για τα μαλλιά σας είναι ένα αντηλιακό σπρέι με ελαφριά σύνθεση ή ένα αντηλιακό ζελ που θα σας χαρίσει wet look και θα σας κρατήσει καλοχτενισμένες



Πηγή: noikokyra
Read more!! »

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ποιες τροφές θα τονώσουν το μαύρισμά σας;


Σίγουρα ο ήλιος είναι απαραίτητος για να ξεφορτωθούμε το… γαλακτερής απόχρωσης χρώμα μας και να αποκτήσουμε κάτι που να μοιάζει με τροπικό μαύρισμα. Υπάρχουν, όμως, τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό, χωρίς να καιγόμαστε ολημερίς κάτω από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου.
Οι θερμοκρασίες έχουν ήδη ξεκινήσει να «χτυπάνε κόκκινο» και αναπόφευκτα αφαιρούμε σιγά-σιγά ρούχα από την καθημερινή μας ενδυμασία, με τα ζακετάκια, τα χοντρά παντελόνια και τις μακριμάνικες μπλούζες να καταχωνιάζονται στο βάθος της ντουλάπας. Οι νέες μας ενδυματολογικές επιλογές που αποτελούνται από βερμούδες, φούστες, κοντομάνικα και αμάνικα μπλουζάκια, αρχίζουν να αποκαλύπτουν ολοένα και περισσότερο το σώμα μας, το οποίο ακόμη διατηρεί το… χειμωνιάτικο χρώμα του, που ισοδυναμεί με αυτό του γάλακτος – όχι κι ό,τι καλύτερο.
Προτού, όμως, προμηθευτείτε πάσης φύσεως κρέμα που υπόσχεται μαύρισμα (μέχρι το επόμενο ντους) ή ξαπλώσετε στον ήλιο (πάντα με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας) για να προετοιμάσετε το χρώμα σας για την παραλία, ρίξτε μια ματιά στα ράφια του ψυγείου σας. Εκεί θα βρείτε τροφές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το πολυπόθητο χρώμα πιο εύκολα, με φυσικό τρόπο.
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για το μαύρισμα;
Ίσως έχετε παρατηρήσει πως στο χέρι που φοράτε το ρολόι σας, αυτό έχει ήδη αρχίσει να αφήνει ένα άσπρο αποτύπωμα, καθώς το υπόλοιπο χέρι έχει αποκτήσει από τώρα ένα πιο βαθύ χρώμα από την επαφή του με τον ήλιο. Μην απορήσετε, καθώς το μαύρισμα του δέρματος ξεκινά από την πρώτη στιγμή που θα έρθουμε σε επαφή με τον ήλιο (ο οποίος σε αυτή τη χώρα και αυτή την εποχή είναι άπλετος). Καθώς οι ακτίνες UV εισχωρούν στην επιδερμίδα μας, ξεκινούν να φθείρουν το DNA στο σώμα μας, το οποίο για να προστατευτεί ξεκινά την παραγωγή μελανίνης. Όσο περισσότερη υπάρχει στο σώμα, τόσο πιο προστατευμένοι είμαστε από τον ήλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι ακυρώνεται η χρήση του αντηλιακού – απεναντίας.
Δυστυχώς, όμως, το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή μελανίνη εγκαίρως, έτσι ώστε να προστατευτούμε και να μαυρίσουμε όσο θα θέλαμε μέσα σε 1-2 ώρες και σύμφωνα με έρευνες, η παραγωγή της δεν έχει ακόμη αποδειχτεί ότι μπορεί να αυξηθεί φυσικά. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν πολλοί ειδικοί που υποστηρίζουν ότι κάποιες ομάδες τροφών βοηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο μαύρισμα.
  • Τι να φάτε για να μαυρίσετε;
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι οι παρακάτω τροφές δεν έχουν υπερδυνάμεις, ούτε αν τις φάτε και κοιμηθείτε θα ξυπνήσετε… Beyoncé. Απλώς μπορούν να τονώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη διαδικασία μαυρίσματος και κάποιες από αυτές σας δίνουν τη δυνατότητα να προστατευτείτε από τις ελεύθερες ρίζες που αυξάνονται με την έκθεση στον ήλιο και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην επιδερμίδα και τον οργανισμό μας, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Ξεκινήστε, λοιπόν, την κατανάλωσή τους από τώρα, έτσι ώστε μέσα στο καλοκαίρι να έχετε αποκτήσει το χρώμα που επιθυμείτε, χαρίζοντας ταυτόχρονα στον εαυτό σας θρεπτικά συστατικά.
-Τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη
Η βήτα-καροτίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται σε κάποια φρούτα και λαχανικά και αποτελεί την πρόδρομο ουσία της βιταμίνης Α, γι’ αυτό και ονομάζεται προβιταμίνη Α. Σαν χρωστική, μπορεί να αποθηκευτεί κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και σταδιακά να επηρεάσει το χρώμα της, όταν οι συγκεντρώσεις της είναι μεγάλες. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η βήτα- καροτίνη έχει αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις πλεονάζουσες ελεύθερες ρίζες που μας βλάπτουν. Οι τροφές που είναι πλούσιες στη σημαντική αυτή ουσία που είναι και αντιοξειδωτική και βοηθητική για το μαύρισμά μας είναι το καρότο, τα βερίκοκα, το πεπόνι, το μάνγκο, η παπάγια, η κολοκύθα, οι γλυκοπατάτες, τα ραδίκια, το σπανάκι, το λάχανο, το γκρέιπφρουτ, το μπρόκολο, το καρπούζι, ο χυμός ντομάτας, το μαρούλι κ.ά.
-Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α
Από κάποιους ειδικούς υποστηρίζεται ότι η βιταμίνη Α ενισχύει την παραγωγή μελανίνης και κατ’ επέκταση επιδρά στο μαύρισμα, ενώ ταυτόχρονα είναι σημαντική για την όρασή μας και το ανοσοποιητικό, οπότε η κατανάλωσή της, μόνο καλό μπορεί να κάνει (εκτός αν ληφθεί σε υπερβολικές δόσεις, που τότε μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα). Οι τροφές που ενισχύουν τη βιταμίνη Α στον οργανισμό μας είναι (εκτός από αυτές που προαναφέραμε, που περιέχουν προβιταμίνη Α) το κρέας, το ψάρι, τα αβγά και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
-Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο
Να και κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε: το ασβέστιο μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερο μαύρισμα, αρκεί να το λαμβάνετε σε επαρκείς ποσότητες. Η διαδικασία έχει ως εξής: όταν οι ακτίνες UV έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα, προκαλούν τη συγκέντρωση ασβεστίου στα κύτταρα της επιδερμίδας κι αυτή η σταδιακή συσσώρευση οδηγεί τελικά σε υψηλότερα επίπεδα μελανίνης, η οποία κατ’ επέκταση οδηγεί σε μαύρισμα. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλους: γαλακτοκομικά, τόφου, σολομός, σαρδέλες, σπανάκι, αμύγδαλα, μπρόκολο, σπόροι σουσαμιού, λαχανάκια Βρυξελλών κ.ά.
-Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε
Όπως η βιταμίνη Α, έτσι και η βιταμίνη Ε προωθεί το μαύρισμα μέσω της μελανίνης, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από τις ακτίνες UV και αν υπάρχει έλλειψη αυτής, η επιδερμίδα παρουσιάζει αφυδάτωση και ξηρότητα. Για να λάβετε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Ε, μπορείτε να καταναλώσετε μπρόκολο, σπανάκι, φιστίκια, ηλιόσπορο, αμύγδαλα, σολομό, ελαιόλαδο, φασόλια σόγιας, ροδάκινα, φουντούκια κ.ά.
  • Πώς να καταναλώσετε σωστά τις τροφές για μαύρισμα;
Όλες οι παραπάνω τροφές, όπως είναι εύλογο, υπάρχουν ήδη στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα, καθώς είναι θρεπτικές και σημαντικές. Παρ’ όλ’ αυτά, η ορθή κατανάλωσή τους για μαύρισμα επιβάλλει να τις προσθέτετε στο πιάτο σας πριν την έκθεσή σας στον ήλιο και να μην κάνετε υπερβολές στην κατανάλωσή τους –ούτε στην έκθεση στον ήλιο-, έχοντας ως στόχο μόνο το μαύρισμά σας. Ευνόητο είναι ότι το αντηλιακό δεν πρέπει να λείπει σε καμία περίπτωση από την επιδερμίδα μας όταν αυτή είναι εκτεθειμένη στον ήλιο και έχετε υπόψη σας ότι η βιταμίνη C μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία μαυρίσματος, γι’ αυτό μην πιείτε το χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού πριν τη βόλτα σας στον ήλιο.
Πηγή: clickatlife.gr


Read more!! »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...